TaruElkama Nöfnöf

Kuvitelma. Turvapaikanhausta. Ja Laura Huhtasaari.

Tuli vain tämä mieleen kun eräs Laura Huhtasaari haluaisi luopua koko turvapaikkajärjestelmästä; http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195017014390/artikkeli/huhtasaari+haluaa+pois+oikeuden+hakea+turvapaikkaa.html

 

Mitä jos minä tarvitsisin turvapaikkaa esim jonkun diktaattorin noustessa valtaan Suomessa? Esim. diktaattori päättäisi hirmuvaltiaana, että kaikki Taru-nimiset on likvidoitava uskonnon ja aatteen nimissä sillä heidän nimensä kutsuu kansantaruihin joka ei ole suotavaa.

Se olisi kova paikka, joutuisin varmasti hakea tukea muilta mailta ja jos tämmöiset järjestelmät olisivat päin helkuttia olisin varmasti likvitoitavien joukossa. Olisiko minulla tilanteessani mahdollista käydä vastarintaan? Olisi varmasti, mutta kun en halua kuolla ja katson, että minulla on oikeus elää Taruna niin lähtisin pois, ennenkuin tilanne kotimaassani rauhoittuisi sen verran ettei taruja enää tapeta.

Niin minun mielestäni turvapaikanhaku on ihmisoikeus, eikä Laura Huhtasaarikaan voi olla varma mitä maailmassa tapahtuu, josko sitä pitäisi itse paeta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Ei hyvää päivää tuota Huhtasaarta!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On täysin mahdollista, että Suomessa valtaan nouseva diktaattori päättääkin kaikkien Laura-nimisten ihmisten likvidoimisesta, joten Taruna voit nukkua yösi rauhassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minä uskon siihen, että nämä Huhtasaaren käsittämättömyydet johtuvat siitä härskistä someseurapiiristä, johon hän on tottunut. Hän kaiketi uskoo, että nämä ovat ihan normaaleja juttuja, kuunneltuaan somekavereitaan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Onko tämä taas samoja uskomuksia ku sie väität Tukholman keskustaa Ruotsin vaarallisimmaksi paikaksi ku oot löytäny tilastoja ja olit todellakin sitä mieltä et Malmön Rosengårdenin koulu suljettiin säästösyistä vaikka mamu-lähiöt pursuaa lapsista ja niitä kuljetellaan kunnan piikkiin nyt muualle? Lue vaikka väillä MV:tä. =)

Huhtasaari on nätti suomalainen nainen kenen kanssa en ole kaikesta aina samaa mieltä mutta arvostan häntä suuresti koska hän on AITO suomalainen nainen ja nätti semmoinen.

Sitten minusta olisi mukava jos älyllisesti selostaisit mielipiteesi etkä kertoisi pelkästä käsittämättömyydestä....
Ja voisitko kertoa että miksi kerrot kansanedustaja Luhtasaaren ajattelevan kuin viimeksi kirjotit usariin?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Huhtasaari on nätti suomalainen nainen kenen kanssa en ole kaikesta aina samaa mieltä mutta arvostan häntä suuresti koska hän on AITO suomalainen nainen ja nätti semmoinen. "

Tuohan se riittääkin, ihan sama mitä päässä liikkuu kunhan näyttää hyvältä. Hoh hoijaa.

Juha Kuittinen
Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Juha Kuittinen

Hyvä ja asiallinen kysymys Huhtasaarelta hallitukselle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos Huhtasaaren kaltaiset pääsisivät päättämään kansalaisten puolesta täältä tulisi lähtö monelle ja vähän äkkiä.
Rajat kiinni-joukot sen sitten estäisivät. DDR mallina.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

No mutta kun nämä Laurat, Jussit, Mariat ja Teuvot ovat päättäjiä jo. Henkilökohtaisesti toivon tämän persuhelvetin jäätymistä.

Sirkka Penttinen

Minä taas uskon siihen mitä nyt on jo nähtävissä... ja se on islamin nousu. Viime syksynä oli nähtävissä miten islaminuskoiset lähtivät liikkeelle kohti Eurooppaa esteistä välittämättä. Löytyy vielä Youtubesta. Kannattaa vähän vilkaista. "Pakolaiset unkarissa" tai muslimit tai maahanmuuttajat, hakusaoja voi vaihtaa, vilkaisepa niitä, luulen, etteivät ne ole tekaistuja.
Ja mitä tulee tähän ihmisoikeuteen hakea turvapaikkaa, se on ihan ok, mutta mitä sen myöntämiseen tulee...... ei ehkä olekaan ihan ok!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Islamin nousu? Ei sentään loppu.

On totta, että jotkut maahantulleet ovat fundamentalisteja. Heillä lienee jonkinlainen agenda, toivottavasti tuo väkivalta ei käsiin räjähdä.

Suurin osa tulijoista on kuitenkin ihan tavallisia muslimeja: sellaisia kuin sinä tai minä kristittyinä. Uskonto saattaa heillä vähän lähempänä arkea kuin meillä, mutta kyllä ne siitä maallistuvat siinä kun kotoutuvatkin.

Huhtasaari on myös fundamentalisti. Hänelle maahanmuutto on uskonsotaa. Siihen ei kannata mennä mukaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Onko Suomen eduskunnan historiassa ollut toista yhtä tietämätöntä ja pohjattoman vastuutonta ihmistä? Olisiko Suomen jo aika poistua planeetalta ja luopua turvapaikanhakuoikeudesta?

Tässä on yksi jos toinenkin, minäkin, yrittänyt selittää, ettei Niinistö tarkoittanut kansainvälisen pakolaissopimuksen lakkauttamista vaan puhui EU:n käytännöistä. Mutta tällaisiin ehdotuksiin puhe nyt sitten innosti. Jeesus Niinistö puhuu arvoituksellisia ja Paavali Huhtasaari perustaa nuivan kirkkokunnan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Määrätty tulkinnanvaraisuus taitaa olla Niinistöllä harkittua; kaikki voivat olla samaa mieltä.

Sirkka Penttinen

Ettekö te tajua, että presidentti ei voi antaa suoraa vastausta, koska on presidentti, hän halusi heittää kysymyksen kansalaisten pohdittavaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Epäselvän kanssa ei voi olla samaa mieltä. Puhe Euroopan arvoista jäi turhana ja epäselvänä ilmaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Ei niin selvästi voi itseään ilmaista etteikö joku Huhtasaari siitä väännä itselleen keppihevosta. Vaikeneminenkin voitaisiin tulkita oman asian tueksi, "ei uskaltanut sanoa suoraan, kun muuten suvakit leimaa rasistiksi".

P.s. Miksi pistit kommentointiin ennakkotarkistuksen? Menköön tämä, kun nyt olin kirjoittanut ennen kuin huomasin, yleensä jätän kommentoimatta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hyvä tuo Paavali-vertaus. Huhtasaari on fundamentalisti, joka ei pyhää kirjaansa lue kuin Paavalin kirjoitusten osalta. Evankeliumit jäävät helposti lukematta, koska sisältävät vaikeita sanoja.

Nämä fundamentalistit ovat arvaamattomia. He ovat usein yksinkertaisia ja pahimmillaan ovat kuulevinaan asioita, ääniä, tuntemuksia ja ennusmerkkejä. Nyt Huhtasaari kuvittelee ajan olevan otollinen ja hänen tulkintansa sopimuksistamme voisi saada lainvoiman.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"– Olisiko Suomen jo aika luopua turvapaikanhakuoikeudesta, koska sitä ei ole tarkoitettu kymmeniin- tai satoihintuhansiin maahantulijoihin sovellettavaksi? Huhtasaari kysyy."

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195017014...

Vastaus on kyllä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On kyllä sääli ettei Niinistö hionut puhettaan. Esim erikoinen mutta epäselvä viittaus arvoihin vain sotki hänen viestiään.

Reijo Jokela

Miten noihin arvoihin voisi viitata selvästi, kun nuo arvot eivät ole selviä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikki epäselvä arvoihin viittaaminen on propagandaa.
Jos sinusta eurooppalaiset arvot ovat epäselviä niin tarkoitat että Euroopalla ei ole arvoja.
Pressiklubissa puhuttiin Geneven sopimuksesta EUn keskeisenä arvona muttta tuskin tp sitä tarkoitti.

Sirkka Penttinen

Miettikääpä omia arvojanne, mitä arvoja olette valmiita puolustamaan? Ja mitä arvoja luulette presidentin puolustavan? Kas, presidentti jätti sen meille pohdittavaksi...!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

Koko ajanhan niitä tulee mietittyä.

Reijo Jokela

"Niin minun mielestäni turvapaikanhaku on ihmisoikeus, eikä Laura Huhtasaarikaan voi olla varma mitä maailmassa tapahtuu, josko sitä pitäisi itse paeta".
Entäpä jos minä hakisin turvapaikkaa sillä perusteella, että ole Taru, olisiko turvapaikka myös minun ihmisoikeus?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Reijo Jokela

Tarkoitin tuota kertomaasi tilannetta, jossa joudut hakemaan turvapaikkaa, koska Taruja vainotaan ja että mielestäsi turvapaikka on ihmisoikeus.
Kysyin, että onko turvapaikka myös minun ihmisoikeus ,jos vain kerron, että olen Taru.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #18

"Kysyin, että onko turvapaikka myös minun ihmisoikeus ,jos vain kerron, että olen Taru."

Kyllä, ja myös siinä tapauksessa että kuuluisit itse näihin tarujen vainoajiin. Tämähän on tilanne esim. Saksassa, jossa turvapaikanhakijoiden joukossa on samoja henkilöitä, joita oikeasti hädänalaiset ovat lähteneet pakoon ja vainot jatkuvat nyt Euroopan maaperällä. Kaikilla on oikeus turvapaikkaan ja sen saadakseen voi vapaasti valehdella ja toimia muuten vain omaa etua ajatellen vaikka se ehkä rikkoisi lakia tai etiikkaa. Tämä on tilanne nykyään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #28

"onko turvapaikka myös minun ihmisoikeus ,jos vain kerron---"

Ehdottomasti ei. Turvapaikkahakemuksen jättäminen on ihmisoikeus. Turvapaikan myöntäminen on välttämätöntä vain, kun turvapaikan saamisen edellytykset täyttyvät.

Saksassa ja Suomessa hakijoiden joukossa on ollut ISIS-taistelijoita. Ihmisiä, joita pakoon nämä turvapaikanhakijat etupäässä ovat lähteneet. Nämäkin saattavat olla oikeasti myös vaarassa, sitä emme hakemuksen perusteita näkemättä voi tietää. Suomi tuskin luovuttaa kahta murhaajaa Irakiin. Se ei ole oman lainsäädäntömme mukaan sallittua.

"Kaikilla on oikeus turvapaikkaan" on hävytön lause. Se on tietoista asioiden vääristelyä, propagandaa.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #48

Turvapaikkahakemuksen jättäminen käytännössä tarkoittaa useiden vuosien turvapaikkaa. Kuinkahan kauan muuten arvioit, että menee siihen että nyt syksyn aikan tulleista oikeasti palautetaan vastentahtoisesti? Eli kuinka pitkäksi aikaa turvapaikan saa tuollaisella Taru-hakemuksella?

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Jos natsisti/ratsisti/fatsisti/odinisti/persut alkavat riehua Keravalla ja vainoavat siellä kaikkia Taruja, niin tietenkin hänellä on oikeus hakea ja saada turvapaikka esim. Kanadasta. Kuka helvetti sitä nyt vaikka Ouluun muuttaisi - siellä kun ei tykätä Keravalaisista. Tietenkin sama oikeus on myös kaikilla muillakin suomalaisilla, jotka väittävät olevansa Keravalaisia Taruja.

Milloinkahan Putin muuten huomaa, että vankien ruokkiminen käy kalliiksi ja vartijoillekin pitää maksaa palkkaa. Halvemmallahan sitä pääsisi, jos tyhjentäisi kaikki Venäjän vankilat ja roudaisi porukat Suomen rajalle "asylum-lappu" kaulassa.

perakyl

Lauran olisi pitänyt kysyä: Pitääkö Suomen veronmaksajien kustantaa turvapaikkaa vaativille täysi sosiaaliturva, joka ylittää heidän (kotimaisten) maanmiestensä elintason?

Tai: Eikö Yhdistyneitten Kansakuntien velvollisuus ole maksaa pakolaisten kustannukset?

Tai: Pitääkö sallia, että turvapaikanhakuluukulle pääsijöiden valinnan suorittaa kansainväliset rikolliset ja rikollisesti toimivat läpikulkuvaltiot (Uskooko kukaan, että esim. Venäjältä Suomen rajalle pääsee ketään Tsaari Vladimirin sallimatta)?

Tai: Eikön Kiinaan viedyt työpaikat pitäisi palauttaa sinne, minne siirtolaisia on tulossa?

Tai: Eikö Kiinaan viedyt työpaikat pitäisi siirtää siirtolaisten lähtömaihin?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ainankin minä tarvitsen turvapaikan jostain muualta siinä vaiheessa kun Putin tai hänen seuraajansa on vallannut Suomen. Nato toisi turvaa jo nyt, mutta kun on päätetty olla yksin, niin onhan edes mahdollisuus hakeutua johonkin turvalliseen maahan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Yrittäisit Börje nähdä asian positiivinen puoli. Jos Suomen itäraja poistuisi, ei meillä olisi enää huolta turvapaikanhakijoista eikä paljon muustakaan, kuuluuhan vanha suomalainen sananlasku: "Huoleton on hevoseton poika":)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huhtasari se vie mediaa ja ihmisiä 100-0.

Huhtasaari on mielissään, julkisuus kasvaa, aika harvaa ensimmäisen kauden edustajaa muuten kutsutaan ajankohtaisohjelmiin.

Huhtasaaren kannatus omiensa kesuudessa kasvaa, näin sitä varmistellaan uutta valintaa kansanedustajaksi, sitten voi hymyillä ja iskeä silmää.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Haikaileeko joku sitä, että olisi lupa kohdella muita ihmisiä huonommin?

Toivon, että he lukevat tämän kirjoituksen ajatuksella.

Lainaus: Tehtävää seurasi toinen samanlainen. Lopulta pataljoona ampui, yksitellen, kaikkiaan noin 38 000 juutalaista. Kajaanin verran. Metsiin paenneita juutalaisia metsästettiin kuin eläimiä. Se alkoi muistuttaa urheilua. Ja nämä olivat tavallisia, keski-ikäisiä perheenisiä, kristinuskon ja eurooppalaisen sivistyksen kasvattamia, mutta toteuttivat kansanmurhan.

Risto Laine

Ei todellakaan, mutta jotkut ovat haikailleet varmaan sen 1400 vuotta ja sille ummistetaan silmät länsimaissa, osaatko vastata, Miksi?.

Pakistanin uskonnollinen johtaja Pirzada Muhammad Raza Saqib Mustafai sanoi: "Sitten kun juutalaiset on hävitetty...rauhan aurinko alkaa nousta koko maailmaan."

Samaa virttä on hoettu, Iranissa, Irakissa, Egyptissä, Saudi-arabiassa jne.

Euroopan maista Ranskassa ilmenee eniten antisemitismiä. Ranskassa on n.600 000 juutalaista, mikä on Euroopan suurin juutalaisvähemmistö. Lisääntyneen antisemitismin johdosta yhä useammat Ranskan juutalaiset muuttavat Israeliin paremman elämän toivossa. Ranskassa on esim. poltettu synagogia, hyökätty juutalaisia yksilöitä ja ryhmiä vastaan ja vandalisoitu hautausmaita: kaduilla on pelon ilmapiiri. Useimmat juutalaisvastaiset hyökkäykset tapahtuivat v.2003 kaduilla, mikä estää juutalaisia elämästä normaalia elämää. Tämän johdosta esim. ylirabbi on kehottanut juutalaisia, etteivät he julkisilla paikoilla ollessaan pitäisi yllään mitään sellaista, mistä heidät voisi tunnistaa juutalaisiksi. V.2004 lisääntyi Ranskan muslimien juutalaisvastainen kiihko: Ranskassahan on Euroopan maiden suurin muslimiväestö. (The Coordination Forum for Countering Antisemitism)

Muut Euroopan maat, joissa ilmenee antisemitismiä, ovat Sveitsi, Englanti, Ruotsi, Saksa, Unkari, Kreikka ja Turkki. Vuonna 2004 lisääntyivät rajut juutalaisvastaiset hyökkäykset Englannissa 30 %:a. Venäjällä ja Ukrainassa taas äärioikeiston juutalaisvastaiset tapahtumat lisääntyivät merkittävästi. Ruotsissa on erityisesti vuoden 2004 aikana juutalaisvastaisuus huomattavasti lisääntynyt. Ruotsissa Israelin vastaista propagandaa tukevat erityisesti lehdistö, kirkko ja viranomaiset (propaganda on luonteeltaan juutalaisvastaista).
http://www.antisemitism.org.il/

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/10/27/...

Sari Haapala

Viittaatko juutalaisvainoilla nykyiseen muslimeiden heihin kohdistamaan uhkaan ja potentiaaliseen tulevaisuuden uhkakuviin?

Jari Nyberg

Juu, olisihan sinulla tietysti oikeus hakea turvapaikkaa. Niinpä tutkisit huolellisesti netistä, missä maassa saat parasta liksaa makaamalla uuninpankolla. Tietysti perheenyhdistämisen helppous painaisi myös vaakakupissasi. Haluaisit luonnolliset mummot, vaarit, kälyt ja kaiman pikkuserkut myös mukaasi, vaikka he eivät Taru-nimisiä olisikaan. Ja niinpä sitten matkustelisit parinkymmenen turvallisen maan yli uuuteen onnelaasi, joka tyytyväisenä tulostasi olisi niin otettu, että pistäisi omat asukkaansa leipäjonoon kustantaaksesi sinulle ja sukulaisillesi "ihmisarvoisen" elämän.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin no mä hakisin turvaa ehkäpä Espanjasta kun on tuttu paikka jo muutenkin. Mähän olen työkyvytön joten joutuisin uudessa kotimaassanikin elelemään almuilla ja leipäjonon asiakkaana. Olisihan Se tietty plussaa jos saisin mieheni mukaani.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Laura hallitse media, tuskin se Laura haittaa jos joku saa siitä itkupotkuraivari.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pitäisi ymmärtää, ettei kymmenelle hengelle tarkoitettu kumivene voi kantaa viittäkymmentä pakolaista. Siinä hukkuvat kaikki.

Kuinka suuren lastin kestää Suomi-laiva? Ymmärsin niin, että Huhtasaari ehdottaa vain rajoittamattomasta turvapaikkaoikeudesta luopumista, siis siitä, että kaikki, jotka Suomen rajalla lausuvat tuon maagisen aalla alkavan sanan, pääsevät Suomen sosiaaliturvan piiriin vähintään puoleksi vuodeksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ovatko esimerkiksi oikeus elämään, tasa-arvo ja oikeus turvapaikkaan samanlaisia ihmisoikeuksia? Eivät ole. Turvapaikkaoikeus on kvalifioitu oikeus, se ei ole kaikkien oikeus, se on vainotun oikeus. Sota, ympäristökatastrofi, nälänhätä tai kyllästyminen Bagdadin köyhään kahvilaelämään eivät ole turvaoaikkaoikeuden edellytyksiä. Tästä tässä ongelmassa on nimenomaan kysymys.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Siksipä turvapaikanhakijat haastatellaan ja tarkistetaan onko heillä edellytyksiä turvapaikkaan. Moni onkin jo ostanut paluulipun ja yhä useampi tulee sen myös saamaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Yhä useampi saa maksetun kotimatkan koska on käyttänyt väärin tuota kvalifioitua ihmisoikeutta. Presidentin puheen arvostelijat ja kauhistelijat eivät ole näyttäneet käsittäneen tätä asiaa lainkaan: päästetään maahan ihmisiä, joilla ei ole tuota kvalifioitua oikeutta ja kustannetaan näiden oleskelu. Miten ne kaikki kielteisen päätöksen saaneet saadaan ulos maasta, kuinka kauan se kestää, mihin laitetaan odottamaan, kuinka paljon se maksaa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ja vielä ihmetellään miksi kansanedustuslaitoksen arvovalta laskee.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen... Laitanpa vielä tämän, fiksun miehen fiksun blogin, tähän pohdittavaksi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Tämä Saku Timonen on niin fiksu mies, ettei anna erimieltä olevien komentoida bolgiinsa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ehkäpä se nyt ei vaan jaksa saman asian jankkaajia.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Huhtasaaren idea ei ole mikään huono, jos ottaisimme kiintiöpakolaisia todennäköisimmin auttaisimme niitä, jotka sitä apua eniten tarvisee. Jos ihmisella on niin paljon rahaa, että hänellä on varaa maksaa salakuljettajille matka Suomeen , niin hän on näiden lähtömaiden niitä parempi osaisia. Tälläinen henkilö tulisi aivan hyvin toimeen Syyrian naapurimaissakin, vaikka omilla rahoillaan.

Nyt kun otetaan näin suuri joukko turviksia meille ei jää varaa auttaa siellä missä sitä apua eniten tarvittaisiin, eli Syyrian naapurimaiden pakolaisleireillä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Luotetaan kuitenkin siihen, että eduskunnasta löytyy tolkun ihmisiäkin. Sellaisia, jotka allekirjoittavat ihmisoikeudet. Ihmisiä, joiden ajattelukykyä ääriuskonnollisuus ei ole rapauttanut. Siitähän tässä on kysymys.

Toimituksen poiminnat