TaruElkama Nöfnöf

Sukupuolivähemmistöjen kiusaamisesta.

  • Yes
    Yes
  • No
    No

Minä en koskaan lakkaa hämmästelemästä ja kummastelemasta, usein uskovaisia, ihmisiä jotka jaksavat päivästä toiseen pohtia heille tuiki tuntemattomien ihmisten seksuaalisuutta.

Tekisi mieli kysyä ja kysynkin miten se teidän persittänne kutittaa, että joku on homo- tai transseksuaali?

Miten se vaikuttaa teidän elämäänne? Onko teillä odottamassa jonkinlainen taivaspaikka vähemmistöjen dissaamisesta? Vai tuottaako se muuten vain jotain kieroutunutta tyydytystä?

Dissaamiseksi kutsun siksi koska pidän ihmiselämää hyvin ainutlaatuisena. Uskonnottomana uskon siihen että täällä eletään vain kerran ja ihmisen sopii elää elämänsä juuri niin miten parhaiten taitaa, mieluiten onnellisena, vahingoittamatta muita. Miten voi olla niin vaikea ymmärtää ihmisten moninaisuutta?
Maailma olisi tylsä paikka ilman erilaisuutta, pelkästään samaan muottiin tungetuilla ihmisillä. Itse en todellakaan haluaisi elää missään Pohjois-Korean tyyppisessä yhteiskunnassa ennalta määrättyine mielipiteineen, hiustyyleineen, kaikilla samanlainen Mao-puku päällä, tahdottomana, hajuttomana ja mauttomana ihmisenä.
Elä ja anna toisenkin elää.

Tämä Perussuomalaisten Nuorten uusin kamppanja http://www.ps-nuoret.fi/uutiset/tiedote-perussuomalaiset-nuoret-aloittaa-tanaan-tytto_poika-sukupuolikampanjan on mielestäni lähinnä lapsellista pelleilyä ja koulukiusaamista muistuttavaa toimintaa. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän LeilaHovatov kuva
Leila Hovatov

Uskonnottomana olen miettinyt ihan samoin, keneltä se on pois, jos homot ja lesbot saavat samat oikeudet? Kyse on ilmeisesti siitä, että "kun se ei vaan ole sopivaa". Usein vastustajat vetoavat myös raamattuun, kun sielläkin on kuulemma mainittu asiasta. Pohjimmiltaan kyse taitaa olla vain ja ainoastaan siitä, että tasa-arvon vastustajien mielestä kaikkien ihmisten tulisi elää ja toimia samoin, koska asiat ovat silloin "selkeämpiä".Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajien argumentit ovat mielestäni olleet aivan absurdeja. Joillekin on näköjään ilmeisen tärkeätä saada säilytettyä joitain eroja lain edessä "meidän" ja "niiden" välillä. Eihän me nyt sentään tasa-arvoisia voida olla IHAN joka asiassa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kiitos, Taru.

Vähemmistöt ovat hankalia halki, poikki, pinoon -ihmisille. Vähemmistöt ovat uhka mielenrauhalle ja elämänhallinnalle, ainakin, jos pitävät itsestään ääntä.

On vain kaksi sukupuolta!
On vain yksi puolue!
On vain yksi johtaja!
On vain yksi valtakunta!

Jatkakaa vain...

*sarkasmivaroitus*

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jatketaan. On vain yksi totuus.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Luulus tuon olevan ihan jokaisen oma asia. Mitä H..ä sekin poliitikoille kuuluu.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Omien huomioiden pohjalta yleisimmät syyt:

* Aivopesu lapsesta asti uskomaan johonkin yliluonnolliseen -> oman kriittisen ajattelun ja tieteellisen tiedon totaalinen kiistäminen

* Inhoreaktio itselle tuntematonta kohtaan

* Oman tuttavapiirin homogeenisyys

* Kaapissaolo -> Oma sisäinen kamppailu projisoituu ulospäin vihana

Käyttäjän JarkkoYasassParviainen kuva
Jarkko Parviainen

Minulle on erittäin tärkeää, että homofobisia ja evoluutioon uskomattomia ihmisiä on, sillä tälläisenä vähemmän fiksuna on lohdullista tietää, että vielä paljon tyhmempiäkin löytyy.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Minulle tällaisena ikuisena vastarannankiiskenä (<--äitivainaani sanoin) on tärkeää, että on olemassa ihmisiä joiden kanssa kinastella eri asioista tai vaihtoehtoisesti olla samaa mieltä eri tavalla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tarulta hyvä kirjoitus, mikä omalta osaltaan kertoo aikuisten piirissä tapahtuvasta ns. koulukiusaamisesta. On merkillistä, että 2000-luvulla vielä ihmetellään toisten ihmisten ominaisuuksia ääneen. Siis kohta 70 vuotta ihmisoikeusjulistuksen jälkeen.

Mitä tulee tuohon vastarannan kiiskenä olemiseen, niin se voi kyllä olla rasittavaa itselle ja muille. Jos vastustus perustuu pelkästään siihen, että pitää olla periaatteessa eri mieltä, se ei kyllä edistä asioiden käsittelyä. Tunnen muutamia ihan oikeita vastarannan kiiskiä ja voin vakuuttaa, että he ovat todella rasittavia. Lisäksi tunnen yhden omasta mielestään joka-alan erityisasiantuntijan, joka oli aina oikeassa, omasta mielestään. Kaveri on tosin nykyään eläkkeellä. Yhtä rasittava. Itse pyrin olemaan pelkästään neutraalisti rasittava;)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #11

Nooh, se oli sitä rankkaa murrosikää :D

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ajattelemalla muiden seksuaalisuuttaan voi ajatella seksiä koko päivän syyllistymättä itse syntiin. Sitä voi tiukin kristittykin miettiä päivät pitkät mitä kaksi miestä tekee keskenään sängyssä, tai kaksi naista tai nämä neljä yhdessä ja samalla säilyttää moraalisen ylemmyytensä, koska eivät oikeastaan ajattele seksiä, vaan muiden syntejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erikoisia kansallismielisiä kun edustavat maailmanlaajuisesti suht harvinaista kieliryhmää jossa ei lippalakiteta persoonapronomineillä eikä sanojen geenuksella (tyyppiä das Haus, die Sonne ja der Wald) niin väen väkisin halutaan moukaroida essentialistisia sukupuolia ihmisten päähän.
Äärikansallismieliset sopisivat paremmin muihin maihin kuin Suomeen kun eivät arvosta sitä että suomenkielinen saa levätä lippalakittamisesta ja kokea maailmaa avoimnepana.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Itse olen tullut siihen tulokseen, että kyseessä on pelko toisen ihmisen puolesta. Kun on opittu, että homoilusta saa kärsiä elämän jälkeen, niin ei haluta toisillekaan kärsimystä. He siis ovat hyvällä asialla, mutta väärin tiedoin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

PS-nuorten kampanjassa on paljon piilomerkityksiä.

Sukupuolia on kaksi, mutta sukupuoli pitää kampanjassa selvyyden vuoksi kertoa lippalakin tekstillä.

Sukupuolten erot ovat kovin pienet. Ero on unisex-asusteen teksti. Todelliset erot ovat paljon suuremmat, koska meloneille tarvitaan kaksi lippalakkia, kun pähkinöille riittää yksi. Erot ovat siis enemmän määrällisiä kuin laadullisia.

Sukupuolen voi myös vaihtaa vaihtamalla lippalakkia. Sukupuolesta on silloin tullut lippalakin tekstillä välittyvä ilmoitusasia.

Me kukkahatut/kukkapaidat emme vain ymmärrä, miten edistyksellisiä persunuoret ovat.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kysehän ei ole nyt uskonnollisten ihmisten moittimisesta sillä tiedän, että ystäväpiiriini kuuluu myös heitä ja jotka ovat täysin sinut näiden asioiden kanssa. Minua huolettaa tuo agressiivisuus millä nämä eräät kiihkoilijat sotaansa käyvät. Se tuo vain tuskaa ja peruuttamatonta kärsimystä niille ihmisille jotka vielä joutuvat salailemaan, elämään kaapissa, nuorista identiteettiään etsivistä ihmisistä nyt puhumattakaan.

Timo Lehtonen

Intersukupuolinen - sukupuolen kehityksen häiriö.
Termiä "intersex" pidetään nykyisin halventavana ja ahdistavana, koska se leimaa lapsen synnynnäisen sairautensa perusteella, on epätarkka ilmaus ja lisäksi sekoitetaan helposti transseksuaalisuuteen. Sen tilalle onkin vakiintumassa kansainvälisesti hyväksytty nimitys disorder of sex development, (DSD) eli sukupuolen kehityksen häiriö.
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99299.pdf

ICD 10 tautiluokitus
Q56 - Epäselvä sukupuoli ja valekaksineuvoisuus
Q56.0 - Muualla luokittamaton kaksineuvoisuus
Q56.1 - Muualla luokittamaton miespuolinen valekaksineuvoisuus
Q56.2 - Muualla luokittamaton naispuolinen valekaksineuvoisuus
Q56.3 - Määrittämätön valekaksineuvoisuus
Q56.4 - Määrittämätön epäselvä sukupuoli
http://icd-codes.info/fi/XVII/Q50-Q56/Q56/
http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/80324...

ICD 10: Indeterminate sex and pseudohermaphroditism Q56 http://www.icd10data.com/ICD10CM/Codes/Q00-Q99/Q50...

"sukupuolen kehityksen häiriö"
https://www.google.fi/search?q=%22sukupuolen+kehit...

disorder of sex development
https://www.google.fi/search?q=disorder+of+sex+dev...

Kari Ahveninen

Jotenkin en voi sille mitään että tämä tuo mieleeni nuo mainiot lääkeyhtiöiden kampanjat joissa kerrotaan että vaikka et tiennytkään että olet sairas niin kyllä "meidän tutkimustenne mukaan" olet sairas, ja sitä varten pitää saada lääkitys.

Ylipäätäänkään en ymmärrä että minkä hel*tin takia pitää ylipäätään miettiä sitä mikä on jonkun seksuaalisuus, ja miksi siitä pitää tehdä numeroa, sen paremmin puolesta kuin vastaankaan.

Jos jotakuta asia kiinnostaa, niin tutkikaapa tuota länsimaisen filosofian kehtoa eli Kreikkaa, miten siellä asioita mietittiin. Voisitte vaikka jotain oppiakin...

Sari Haapala

Muslimit suhtautuvat homoseksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen radikaalisemmin kuin mikään muu uskonnollinen yhteisö.

Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista lähes kaikki ovat muslimeja, joten tämä on varmasti sinulle sukupuoliasiaan suvaitsevasti suhtautuvana iso ongelma, ja varmaankin haluat rajoittaa näiden suvaitsemattomien ihmisten muuttoa Suomeen vai kuinka?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin? Muutama muslimiystäväni piti kirjoituksestani Facebookin puolella jotenka mitä minun pitäisi ajatella?

Sari Haapala

"Niin? Muutama muslimiystäväni piti kirjoituksestani Facebookin puolella jotenka mitä minun pitäisi ajatella?"

Ja he siis olivat näitä viimeisen 15 kuukauden aikana Suomeen muuttaneita turvapaikanhakijoita ja miehiä, jotka eivät ole asuneet Suomessa kuin vasta vähän aikaa?

He olivat siis lisäksi oikeita ystäviäsi, joita tapaat säännöllisesti livenä Facebook-painallusten ja maksimissaan kahden lauseen kommentointien sijasta? Nopeasti nämä miehet ovat kyllä siinä tapauksessa kotoutuneet Suomeen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No voi herraisä. Oletko yhtään ajatellut että tällaisella radikaalisti ajattelevalla ihmisellä voisi olla ystäviä IRL? Ihan jopa muslimejakin, hinduja, ortodokseja, katolilaisia? Kukaan ei heistä ole vittuillut elämänkatsomuksestani niinkuin itselleni tuntemattomat kristityt? Ja tämä ei nyt ollut mikään turvapaikanhakijakysymys jotenka miksi heidät pitää tunkea joka paikkaan?

Sari Haapala

Onhan tuokin feministimäinen kiukuttelu yksi tapa olla vastaamatta tai kommentoimatta itse kysyttyä asiaa ja sinänsä hyvä yritys siirtää keskustelu muualle.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #21

Ihan oikeasti ootko sä Sari kännissä tai jotain kun kaikille höpiset muslimeista? Mä itte heräsin paniikkikohtaukseen kun sydän löi kahtasataa ja otin yhden Propun. Ei tää sun kanssa kinastelu kyllä yhtään asiaa auta. Mene nukkumaan pääsi selväksi hyvä ihminen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kirjoitinko, Sari Haapala, muuten usein uskovaisille? Kirjoitinko? Se tarkoittaa ihan kaikkia uskovia uskontoon katsomatta. En mä nyt mikään naiivi pösilö ole etten tietäisi joidenkuiden uskovien metkuja. Älä tule vinkumaan ja vikisemään blogiini jos itsekkin käyttäydyt moisesti.

Toimituksen poiminnat