TaruElkama Nöfnöf

Mc Carthy ja kommunistivainot &Timo Soinin houreet.

Näyttääpi melko samalta ellei peräti samanlaiselta nämä Timo Soinin houreet.

Mr. Joseph Mc Carthylla oli samanlainen päähänpinttymä, että näki kommunisteja siellä ja täällä eikä osannut katsella omaa per*reikäänsä pidemmälle.  Miten voi vielä nykyaikana nähdä maailman noin mustavalkoisesti? Siellähän ahdisteltiin maailmankuuluja näyttelijöitä maanpakoon asti.

Politiikka on peliä ja huomasin sen tässä taannoin kun perussuomalaiset petkuttivat täysin äänestäjänsä ja hilppaisivat varakkaiden kelkkaan. Koskahan keskiverto persun äänestäjä on huomannut, että teitä on koijattu :)

Itse en ole koskaan uskonut näihin politiikan helppoheikkeihin joille on vain tärkeämpi oman äänensä kuuleminen.
Siksi en ole ns puolueuskollinenkaan äänestyskäyttäytymisessäni. Köyhän on vain paras äänestää pahiten huonointa vaihtoehtoa. Eli Soinin syyttävä sormi ja puolueensa viisastelu työministeriä myöten ei oikein iske enää tähän kansanosaan jotka ovat työtönnä maailmaa katselemassa.

Orlandossa murhattiin homoseksuaaleja, Pariisissa poliisi ja vaimonsa, äskettäin brittiläinen poliitikko .
Miten voi olla niin etteivät ihmiset, maailmalla ja täällä huomaa mihin vihan lietsonta johtaa. Se ei ole koskaan johtanut mihinkään hyvään.

Yleensä ottaen vihan lietsonnalla saadaan epävakaat yksilöt innostumaan erinäisistä asioista.
Ne jotka toteuttavat iskut ovat läpeensä kyllästyttejä, disinformaatiolla  voideltuja raukkaparkoja.

Jotain täytyis tehdä mutta mitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen
Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Sorge. Mulla oli liipåisin kovemmalla ja julkaisin kirjoituksen ennenkuin se oli valmis.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Sorge. Mulla oli liipåisin kovemmalla ja julkaisin kirjoituksen ennenkuin se oli valmis."

Voisithan hiukan valmistella, jotta siitä tulisi ymmärrettävä blogisi otsikkoon nähden.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eikös McCarthysmi ole vähän niinkuin muotia? Jotkut näkee kommunisteja, jotkut rasisteja, jotkut Putinisteja.

Pääasia että kaikki eri mieltä olevat voi vasta-argumenttien esittämisen sijaan lokeroida johonkin epäkelpoon ryhmään, jonka kanssa ei tarvitse alentua keskustelemaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en esimerkiksi näe rasisteja kaikkialla. Aika paljon saa tehdä kun multa rasistileiman saa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

No eipä tuo kommenttini sinuun ollutkaan kohdistettu, vaan yleisemmin esimerkiksi tälle foorumille, päätoimittajaa myöten.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Jenkit huudattivat 50-luvulla sireenejä pilvenpiitäjän katolla muistutuksena kommunismin vaarasta.

Entäs sitten äärioikeiston pelko? Samaa ylitseampuvaa pelonlietsontaa aina tilanteen mukaan ja lehdistön lempiaihe. Natsikorttia peliin joka käänteessä!

On eri asia erottaa käytetäänkö kielikuvia syystä stereotypioiksi muodostuneista mielikuvista viestin värittämiseen vai tarkoitukselliseen oman erimielisen agendansa pönkittämiseen. Kyllähän ”tosi” kommarin, työtävieroksuvan mamun tai äärifeministin erottaa tavallinen normikansalainen hyvinkin nopeasti. Saahan asiasta toki saivarrella miten kukin tahtoo, mutta kyllä nuo ”stereotypiat” huomaa alle minuutissa..

Kielikuvien käyttäminen on usein hyvä tehokeino viestin perille saamiseksi eikä sillä todellakaan ole mitään tekemistä ns. äärajattelun kanssa!

Mitenkähän se joskus tuntuu että huumorintajuttomat ihmiset ovat hiukan yksinkertaisia yleistyksineen...kaikkien eri mieltä olevien täytyy olla demoneita tai jotain...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on niinkuin Enbuske tänään kirjoittaa Soini on Suomen paras markkinamies, sanoo hän mitä tahansa niin kansa kohahtaa, ja ne puheet on suunnattu juuri sinne, mistä niitä ääniä tulee. Ihan sama taktiikka on Trumpilla.

Sitä vihaa lietsovat ihan taspuolisesti aina kaikki vatipäät, ei se rajoitu oikeisto-vasemmisto akseliin eikä Uskovainen-ateisti akseliin.

Maailmassa on aina ollut kiihotettuja ja kiihottajia, eikä tällainen koskaan lopu, jotkut naivisti uskovat johonkin ihmisen hyvyyteen ja parempaan tulevaisuuteen. Saahan sitä uskoa, mutta historiaa hiukankaan lukemalla totuus paljastuu äkkiä.

Kaikki tämä nykyinen politiikka ja populismi on tehnyt ihmisistä jotenkin ärhäkkäitä, tänäänkin nähtiin eduskunnassa, että perheenyhdistämislakia kiristettiin ja demarit kovasti vastustivat ja kauhistelivat.

Vosin kuitenkin julkisesti lyödä vetoa, että jos demarit ovat ensi vaalien jälkeen suurin puolue, se ei kuitenkaan koskaan tätä päätöstä peru, eli kaikki on samaa suttuista populismia, oli päättämässä sitten mikä tahansa puolue.

Tällainen toiminta juuri aiheuttaa ihmisissä toivottomuutta, kun he huomaavat, että päättäjät ovatkin vain vallan takia eduskunnassa, kiinnostus pienen ihmisen asiaan on rajoittunut muutamaan hetkeen ennen vaaleja.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itselläni on ystäviä "tulipunaisista" kommunisteista "pikimustiin" porvareihin, kuten suurimmalla osalla suomalaisista myös on. Perussuomalaisia myös tunnen, ihan mukiinmeneviä ihmisiä, mutta Soini ei voi väistää sitä tosiasiaa, että hänen poliittinen retoriikkansa toi mukanaan politiikkaan kielenkäytön, johon Soinin esikuva Veikko-tai poikansa Pekka Vennamo ei koskaan sortunut. Soini, kenties ymmärtämättömyyttään tai henkilökohtaisen polittisen menestysen halusta päästi irti "pullon hengen" jonka seurauksena poliittiseen kielenkäyttöön tuli vihapuhetta muistuttavia ilmaisuja joita Soini itse plokissaan mielellään viljelee, aivan kuten Elkama blogissaan toteaa.

Risto Laine

Ihmistä ohjaa tunteet, vietit ja vaistot, aika harvoin järki saa jalansijaa. Ja aina kun suuret tunteet puhuvat, järjen hiljainen ääni vaikenee. Tämä pätee ideologiaan kuin ideologiaan.

Pekka Iiskonmaki

Rouva Elkaman plogit saavat aina hyvälle tuulelle. Ei ole vaikeaa olla johtaja tässä maassa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Soini pitäs ohittaa ja kipata pelistä pois, mutta tosiaan, miten se tehtäs!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Nykyään on todella vaikeaa kirjoittaa asioista, jotta ei saisi rasismileimaa, vihapuhetta, yms.

Kirjoititpa mitä tahansa, niin kohta lentää blogi bittiavaruuteen niin kuin olemme saaneet nähdä parin blogin Kohdalla: Nämä Hankamäki ja Wiik.

Nämä nykyiset puolueet ovat minun silmissäni pelkkä vitsi. Eivät aja oikeasti kansalaisten etuja vaan omia etujaan ja antavat vain almuja. Minä pitäydyn sen takia äänestämään vain ulkopuolisia puolueita.

Hannu Tanskanen

McCarthy oli oikeassa, kommunisteja oli kaikkialla. Kommunistit varastivat ydinpommin salaisuudet neukkulalle, Rosenbergien punikkipariskunta teloitettiin siitä. Hollywood oli todellinen kommaripesä, vielä Vietnamin sodan aikaan Jane Fonda istui pohjoisvietnamilaisen tykin putkella ja solvasi höyryävissä viidakoissa henkensä antavia omia sotilaita.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Timo Soini kirjoitti asiaa plokissaan Vasemmistoliitosta/kommunisteista.

Timo Soinin säätiö on tietenkin sitten asia erikseen. Säätiölainsäädäntöä tuskin tullaan kehittämään, kun Soinillakin on oma säätiönsä. RKP:n yms. säätiöt saavat jatkaa niin kuin tähänkin asti. Kovin hiljaisia ovat johtavat persut olleet RKP:n säätiöistä viime aikoina.

Mitä sitten ns. köyhien asian ajamiseen tulee, niin köyhät ovat aina keskuudessamme.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaikki esimerkiksi Alexander Stubbia viime vuonna häiriköineet tyypit olivat jonkin sortin kommunisteja. En ole ennakkoluuloinen, mutta kuitenkin.

Toimituksen poiminnat