TaruElkama Nöfnöf

Sote-uudistus. Tältä näkemältäkin makkelia.

Ei tarvitse edes olla Marxilainen kommunisti, kiitos Sepon,  etteikö tietäisi mihin tämä nykyhallituksen päättäjien vimmalla ajama Sote-paska johtaa.

Nykyäänkin köyhät ja vaivaiset on kyörätty ulos systeemistä ja tietyistä hoidoista. Työkyvytön ei esimerkiksi saa välttämättä psykiatrista kuntoutusta, eikä pääse edes mielenterveystoimistoon. Ei niin tietenkään koskeivät ole hyödyllisiä niin heidät voi ulosliputtaa vaikka olisi mikä. 
Selkävikaisellakin ja hampaattomalla on vaikeuksia ostaa palveluita joita lääkäri määrää.

Työkyvyttömyyseläkeläisen sairaudet eivät ole kiireellisiä koska heillä on aikaa odottaa vaikka keuhkokuppa söisi aivoja. Yksityisellä saa nopeaa hoitoa jos vain on varoja sinne lähteä.

Tuleva systeemi tarkoittaa sairausmaksujen, jenkkimallin mukaan vakuutuksen ottamista, ja ne joilla ei ole varoja maksella niin saavat mennä kotiinsa kuolemaan.Että sillai nyt sitten tänään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

http://leskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253359-li... Ainiin kiitos Sepon blogi ei tullut näkyviin koska köyhän kone ei toimi aina niinkuin varakkaampien eläkeläisten.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Tuleva systeemi tarkoittaa sairausmaksujen, jenkkimallin mukaan vakuutuksen ottamista, ja ne joilla ei ole varoja maksella niin saavat mennä kotiinsa kuolemaan."

Ikävä kyllä tuolta pahimmillaan näyttää. Jos tulevaisuudessa on hyvä vakuutus, saa rannekkeen, jolla pääsee kaikkiin laitteisiin. Jos ei ole, pääsee vain vekkulaan tai kummitusjunaan, mutta ei molempiin.

Juhani Vehmaskangas

Mä olen ymmärtänyt asian todellakin täysin väärin. Tänään juuri tuli telkusta uutinen jossa kerrottiin, että Soten mukanaan tuomaa valinnanvapautta pääsevät kokeilemaan taas yhden uuden kunnan asukkaat kun voivat palvelusetelin turvin mennä hoitoon julkisen sektorin sijaan yksityiselle eikä maksa yhtään enempää.

Juhani Vehmaskangas

100%:sti.

"Kokemusta on, ja luottamusta"

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tosiasiassa nykysysteemissä kannattaa ottaa tuo vakuutus, jotta saa nopeaa hoitoa ja asiantuntevaa.
Pari vaalikautta kun tässä vielä mennään jahkailulla voidaantodeta että vanhukset hoidetaan yksityisten hoitokodeissa ja vakuutuksilla saa varmasti hoitoa. Julkinen hoito on jotain mutta mitä?

No eihän tätä sotea ole tehty vasta kuin 20 vuotta joten kaipa sitä toiset 20 vuotta voidaan vielä miettiä mitä voisi tehdä. Tosin se voi olla silloin jo myöhäistä, koska markkinat ovat hooitaneet jaon valmiiksi.
Ps onneksi on vakuutus jo hankkituna.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Juu. Laskin että jo nykysysteemillä minun vakuutukseni olisi jo 1/4 vuosituloistani. Jos joku on yleensä niin rohkea että haluaa tällaisen raihnakepin vakuuttaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mutta mutta vapaaehtoinen vakuutus, saako Suomesta sellaisen vakuutuksen, jossa aikaisempia sairauksia (pre-existing conditions) ei ole suljettu pois? Tämähän se ongelma on Yhdysvalloissakin. Siis sairastat vakuutusta hakiessasi verenpainetautia (jonka ilmoitat kysyttäessä aikaisemmat sairaudet), saat aivoinfarktin, eikä vakuutusyhtiö korvaakaan hoitojasi vedoten aikaisempaan sairauteesi.

Toimituksen poiminnat